Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
07 decembrie 2018

Șefii serviciilor de frontieră din Ucraina și România au discutat despre combaterea comună a infracţionalităţii transfrontaliere

Șefii serviciilor de frontieră din Ucraina și România au discutat despre combaterea comună a infracţionalităţii transfrontaliere

Şeful Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, general colonel Petro Țîgîkal, a avut o întrevedere, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) din România, cu omologul său român, comisarul-şef de poliţie Adrian Popescu, împuternicit inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul căreia s-au dezbătut probleme actuale înregistrate la graniţa comună şi s-au analizat activităţile desfăşurate pe linia combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.  

Potrivit Agerpres, delegaţia Administraţiei Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, condusă de către generalul colonel Petro Țîgîkal, şeful Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, a vizitat sediul IGPF, în vederea participării la cea de-a X-a şedinţă a Împuterniciţilor de Frontieră Principali ai României şi Ucrainei.

Delegaţia ucraineană a fost însoţită de ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov şi a fost primită de către comisar-şef de poliţie Adrian Popescu, împuternicit inspector general al Poliţiei de Frontieră Române.

Șefii celor două instituţii cu atribuţii la frontiera României şi Ucrainei au analizat stadiul cooperării instituţionale în anul 2018 şi direcţiile de acţiune pentru anul 2019, precum şi activităţile desfăşurate pe linia combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, în special în gestionarea cazurilor de contrabandă cu ţigări.

Totodată, reprezentanţii celor două delegaţii au dezbătut problemele actuale înregistrate la graniţa comună, situaţia funcţionării punctelor de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, precum şi identificarea unor noi metode de îmbunătăţire a schimbului de informaţii prin intermediul Punctului de Contact Porubne şi a Centrului de Contact Galaţi, pe lângă cooperarea directă, la nivel local, între reprezentanţii structurilor teritoriale.

De asemenea, delegaţia ucraineană a vizitat Centrul Operaţional de Coordonare al Poliţiei de Frontieră, unde se colectează şi se procesează informaţiile de la sistemele de supraveghere şi control instalate pe frontieră, în scopul optimizării timpului de răspuns şi al gestionării resurselor la un nivel unitar.

În cadrul întrevederii a fost semnat Planul privind dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale României şi Ucrainei pentru anul 2019 şi s-a discutat despre deschiderea, în viitorul apropiat, a Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea-Orlovka. Cei doi oficiali au abordat şi aspecte privind promovarea şi materializarea conceptului de control comun şi posibilitatea implementării acestuia în cadrul unui proiect pilot, potrivit Agerpres.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 318

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate