Știri Politică
Redactor: Mirela Amarie
07 decembrie 2018

Soldații Organizației Naționaliștilor Ucraineni și Armatei Insurecționale Ucrainene vor avea statutul de veterani

Soldații Organizației Naționaliștilor Ucraineni și Armatei Insurecționale Ucrainene vor avea  statutul de veterani

Ieri, 6 decembrie, Rada Supremă a adoptat în a doua lectură proiectul de lege 8519, care conferă statutul de veterani persoanelor care au participat la lupta pentru independența Ucrainei, inclusiv în armata insurgentă ucraineană.

Conform proiectului de lege, la 23 mai 2018, numărul persoanelor care au făcut parte din Organizația Naționaliștilor Ucraineni și din Armata Insurecțională Ucraineană a fost de 1201 de persoane.

„Până în prezent, nu aveau statutul de veterani și sprijinul statului corespondent. În același timp, soldații Armatei Sovietice și ai Comitetului de Securitate de Stat aveau astfel de garanții”, se menționează în partea explicativă a legii.

După intrarea în vigoare a legii, categoriile de cetățeni indicate în document vor avea aceleași garanții sociale de stat ca și participanții la lupte.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 264

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate