Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
15 mai 2018

Sondaj: Socialistul Ion Ceban și candidatul independent, Silvia Radu, în turul II al alegerilor noi din Chișinău

Sondaj: Socialistul Ion Ceban și candidatul independent, Silvia Radu, în turul II al alegerilor noi din Chișinău

La Chișinău, duminică, 20 mai vor avea loc alegeri anticipate pentru funcția de primar de Chișinău. Potrivit celui mai recent sondaj, prezentat de Institutul de Politici Publice și Centrul Civis, la scrutinul de duminică, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din R.Moldova ar acumula cele mai multe voturi, 30 la sută, fiind urmat de candidatul independent, Silvia Radu cu 23 la sută. Totodată, Andrei Năstase, reprezentantul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr ar obține 15 la sută din sufragii – informează RFI România.

Autorii Barometrului Opiniei Publice au venit cu trei scenarii, în cazul desfășurării turului doi al alegerilor locale noi din Chișinău. Așadar, candidatul independent, Silvia Radu, despre care se spune că ar fi susținută de Partidul Democrat, are cele mai mari șanse să câștige șefia capitalei. Pentru Radu ar vota 32 la sută dintre alegători, în timp ce Ion Ceban, candidatul socialiștilor ar obține 31 la sută din sufragii.(37 %indeciși).

Un alt scenariu. Din nou fostul primar interimar, Silvia Radu cotată cu cele mai mari șanse. Candidatul independent ar avea 33 la sută, iar pentru candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase ar vota 21 la sută dintre locuitorii capitalei. (46% indeciși).

Și cel de-al treilea scenariu, prezentat de autorii sondajului, valabil pentru cel de-al doilea tur – candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban ar acumula 33 la sută din voturi, iar Andrei Năstase, (PPDA), 27 la sută din sufragii. (40% indeciși)

Analistul politic, Nicolae Negru spunea la RFI România că participarea la vot este principala problemă a scrutinului de duminică. În context, comentatorul a menționat că ”există pericolul ca forțele pro-europene să piardă capitala și acum ar trebui să-i convingă pe cetățeni să vină la aceste alegeri”.„ Electoratul de stânga este mai consolidat și poate să vină la alegeri. forțele pro-europene comit greșeala că pedalează pe această miză geopolitică sau anti-oligarhică, în loc să prezinte un candidat credibil, un manager, un om cu experiență care ar putea scoate Chișinăul din mizeria în care se află”, este de părere comentatorul moldovean.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 366

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate