Știri Politică
06 decembrie 2018

Statele Unite vor trimite o navă militară în Marea Neagră

Statele Unite vor trimite o navă militară în Marea Neagră

Marina militară americană a cerut Departamentului de Stat să informeze Turcia că o navă militara americană ar putea trece prin strâmtoarea Dardanele, în drum spre Marea Neagră, informează  Pagina de Rusia.

SUA se pregătesc să trimită o navă de război în Marea Neagră, după ce, pe 25 noiembrie, în apropierea coastei peninsulei Crimeea, marina rusă a atacat și apoi arestat trei vase ucrainene. Tot atunci au fost reținuți cei 24 de membri ai echipajelor navelor, care între timp au fost plasați în arest și acuzati de trecere ilegala a frontierei.

Marina militară americană a cerut Departamentului de Stat să informeze Turcia că o navă militara americană ar putea trece prin strâmtoarea Dardanele, în drum spre Marea Neagră.

Postul american CNN citează trei surse care confirmă această informație.

NATO desfășoară regulat operațiuni de patrulare în Marea Neagră, România, Bulgaria și Turcia fiind state membre ale Alianței.

Statele Unite trimit, de asemenea, regulat vase în Marea Neagră, dar contextul actual, creat de conflictul dintre Ucraina și Rusia, dă o altă greutate unei posibile prezențe navale americane.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 294

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate