Știri Politică
13 septembrie 2018

SUA anunţă că sunt gata să ajute Ucraina cu arme în contextul agresiunii Rusiei în Marea Azov

SUA anunţă că sunt gata să ajute Ucraina cu arme în contextul agresiunii Rusiei în Marea Azov

Rusia a introdus un regim agresiv de verificare a navelor militare în Marea Azov, însă Washingtonul este gata să ajute Ucraina să îşi consolideze capacitățile defensive - a declarat Reprezentantul Special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

"Marea Azov reprezintă, într-adevăr, o preocupare serioasă. Rusia a crescut brusc prezența navelor de război şi verifică intrările și ieşirile navelor într-o manieră mai agresivă ca niciodată. Aceasta este o chestiune suplimentară de îngrijorare, dar avem un sentiment comun că suntem pregătiți să continuăm să sprijinim Ucraina să îşi consolideze capacitățile de apărare" - a explicat diplomatul american, citat de RADOR.

"Totul începe cu decizia fundamentală pe care am luat-o anul trecut: ridicarea restricțiilor privind livrările de arme către Ucraina, restricţii care au existat în timpul preşedintelui Obama. Administraţia Trump a ridicat aceste restricții. Acest lucru a dus la furnizarea de sisteme împotriva armelor cu lunetă şi sisteme de rachete antitanc, care sunt foarte necesare Ucrainei din punctul de vedere al apărării, în special sistemele anti-tanc, pentru a opri o nouă agresiune din partea Rusiei. Congresul SUA a aprobat un nou pachet de măsuri financiare pentru a sprijini capacităţile de apărare ale Ucrainei" - a adăugat Volker.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 235

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate