Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
08 februarie 2019

SUA salută introducerea în Constituţia Ucrainei a aspiraţiilor de aderare la UE şi la NATO

SUA salută introducerea în Constituţia Ucrainei a aspiraţiilor de aderare la UE şi la NATO

Ambasada SUA la Kiev scrie pe contul său de Twitter că susține introducerea în Constituţia Ucrainei a aspiraţiilor de aderare la UE şi la NATO, salutând, astfel, decizia parlamentarilor ucraineni de a adopta un proiect de lege în acest sens.

„Felicitări poporului Ucrainei pentru votul din Rada Supremă, care stabileşte ferm că obţinerea statutului de membru al NATO este o prioritate strategică pentru Ucraina. Statele Unite vor continua să sprijine aspirațiile Ucrainei de a adera la NATO și speră ca, la un moment dat, să salute Ucraina în cadrul Alianței" - se arată în mesajul postat pe contul de Twitter al Ambasadei SUA la Kiev, potrivit RADOR.

Rata Supremă de la Kiev a adoptat, joi seară, o rezoluție prin care se adresează liderilor țărilor NATO, Consiliului Nord-Atlantic și Adunării Parlamentare a NATO, precum și parlamentelor naționale ale statelor membre, solicitând furnizarea unui plan de acțiune privind aderarea Ucrainei la Alianţă. "Rada Supremă îndeamnă liderii statelor membre ale NATO să aprobe, la summitul aniversar al Alianței de la Londra, din decembrie 2019, o viziune progresivă a dezvoltării relațiilor cu Ucraina, care să conducă la aderarea statului ucrainean la NATO și să înceapă în mod oficial un dialog individual cu Ucraina, cu recomandări şi sprijin practic, conţinând un plan de acțiune pentru aderarea Ucrainei la NATO" - se arată în rezoluția adoptată de legislativul ucrainean.

Amintim că deputații ucraineni au votat, în lectură finală, înscrierea în Constituţie a obiectivelor ţării de aderare la NATO şi la Uniunea Europeană, modificarea legislativă, iniţiată de preşedintele Petro Poroşenko, fiind aprobată de 334 de parlamentari. Ucraina modifică, astfel, Legea privind orientarea strategică a statului, pentru a înscrie în Constituţie intenţia de a obţine statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice.

La finele anului trecut, Petro Poroşenko a declarat că "aceste amendamente, prin forţa Legii fundamentale, vor obliga toate autorităţile şi instituţiile ucrainene, să asigure aderarea Ucrainei la UE și la NATO, scrie Agenția Rador.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

 

Distribuie:
Vizualizări: 318

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate