Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
12 octombrie 2018

SUA sprijină dorința ucrainenilor de a avea propria biserică locală unificată

SUA sprijină dorința ucrainenilor de a avea propria biserică locală unificată

Kurt Volker, reprezentantul Special al Departamentului american de Stat pentru Ucraina, a declarat că Washingtonul sprijină pe deplin dorința ucrainenilor de a avea o singură biserică locală. În plus, potrivit lui Volker, decizia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol de a susţine acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene este o decizie religioasă, potrivit Pagina de Rusia, citată de Radio Cernăuți.

„Din punctul de vedere al părţii americane, singurul lucru pe care îl putem spune este că noi credem în principiul libertății religioase. Țara noastră se bazează pe acest lucru și, prin urmare, susținem dorința oricărui popor de a-și practica religia așa cum doreşte și de a avea libertate și recunoaștere. Acest lucru trebuie să se întâmple în mod pașnic" – a remarcat diplomatul, exprimându-şi speranţa că nu vor exista proteste și acțiuni violente organizate ca urmare a acestei decizii a lui Bartolomeu de Constantinopol. „Cred că va fi o tragedie dacă s-ar întâmpla aşa ceva” - a adăugat Volker. Întrebat de presa ucraineană ce părere are despre avertismentul reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse că independența bisericii ucrainene ar putea provoca violență în Ucraina, Kurt Volker a afirmat: „Este o tragedie că aveţi lideri religioși care vorbesc despre recurgerea la violență. Ar fi un eveniment teribil, iar noi, cu siguranță, nu vrem să vedem aşa ceva".

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 294

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate