Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
07 februarie 2019

Teodor Meleșcanu: Printr-o acţiune comună la nivelul UE trebuie sprijinite aspirațiile europene ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei

Teodor Meleșcanu: Printr-o acţiune comună la nivelul UE trebuie sprijinite aspirațiile europene ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, a avut  o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Germaniei, condusă de preşedintele Gunther Krichbaum, discuţiile vizând inclusiv vecinătatea estică a Uniunii Europene şi evoluţiile din regiunea Mării Negre, notează Agerpres.  

România care a preluat președinția în Consiliul UE are ca prioritate dezvoltarea relațiilor cu spațiul din care face parte Ucraina. Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag şi membrii acesteia au exprimat sprijinul pentru un mandat de succes al României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi pentru realizarea obiectivului unei Uniuni Europene cât mai puternic implicate în promovarea stabilităţii şi securităţii în vecinătatea sa.

Astfel, interlocutorii au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile recente din Vecinătatea Estică a Uniunii şi din regiunea Mării Negre, „fiind evidenţiată susţinerea României, ca şi a Germaniei, pentru menţinerea implicării active şi a angajamentului Uniunii Europene faţă de statele partenere din cadrul Parteneriatului Estic”.

Partea română a reiterat necesitatea ca, printr-o acţiune comună la nivelul UE, să fie sprijinite în continuare eforturile partenerilor de a se apropia de UE, în vederea consolidării unei regiuni cât mai stabile şi prospere. A fost apreciată implicarea României în sprijinirea acestui obiectiv, fiind remarcate progresele în dezvoltarea relaţiei UE cu toate statele partenere din vecinătate, cu accent pe cele care au încheiat acorduri de asociere cu UE - Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

De asemenea, din discuţie a reieşit interesul comun al dezvoltării cooperării în regiunea Mării Negre, precum şi în ceea ce priveşte Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, fiind subliniată atenţia prioritară pe care preşedinţia României la Consiliul UE o acordă acestor dosare.

În planul cooperării bilaterale, au fost reliefate legăturile sociale solide, cooperarea economică semnificativă între România şi Germania, precum şi stadiul foarte bun al cooperării politice la toate nivelurile. A fost evidenţiat potenţialul de dezvoltare a cooperării şi la nivelul landurilor, exprimându-se convingerea că aceasta se va extinde în cât mai multe domenii, potrivit Agerpres.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 172

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate