Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
11 ianuarie 2018

Teodor Meleșcanu și Liviu Pop au avut o întâlnire cu românii din regiunea Cernăuți

Teodor Meleșcanu și Liviu Pop au avut o întâlnire cu românii din regiunea Cernăuți

În data de 11 ianuarie 2018 reprezentanții comunității românești din regiunea Cernăuți au avut o întâlnire cu Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe al României și Liviu Pop, ministrul Educației Naționale– informează Agenția BucPress.

Liderii societăților pentru cultura românească, reprezentanții organelor de presă, directorii de școli cu limba română de predare și primarii români din nordul Bucovinei au dialogat sincer cu demnitarii români, conturând principalele probleme cu care se confruntă comunitatea românească din zonă.

În centrul discuțiilor s-a aflat Legea Educației din Ucraina, care este o lovitură asupra identității lingvistice a românilor din regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Odesa. A fost abordată problema presei de limba română și căilor de susținere de către statul român a educației în limba română din Ucraina.

Teodor Meleșcanu a comunicat că toate subiectele de actualitate pentru românii din Ucraina vor fi incluse pe agenda de discuții cu omologul său ucrainean Pavlo Klimkin, adăugând că românii din Ucraina este una dintre cele mai importante comunități istorice ale României.

Întâlnirea a fost moderată de consulul general al României la Cernăuți Eleonora Moldovan, la Cernăuți fiind prezenți președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, șefii de misiuni diplomatice românești din Transcarpatia și Odesa, dar și Ambasadorul României la Kiev, Cristian-Leon Țurcanu.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 1345

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate