Politică
Redactor: Mirela Amarie
20 martie 2020

Trași la răspundere pentru răspândirea informațiilor false despre coronavirus

Trași  la răspundere pentru răspândirea informațiilor false despre  coronavirus

5 persoane din regiunea Cernăuți s-au ales cu protocoale administrative în urma răspândirii de zvonuri despre coronavirus.

În timpul unei monitorizări a internetului, polițiștii de la departamentul de poliție Șevchenko au găsit un videoclip în care se face arestarea în transportul public a unei persoane care se presupune că suferă de coronavirus. Oamenii legii au verificat informațiile și au considerat că acestea nu sunt reale. Poliția, împreună cu personalul SBU, au identificat persoana implicată în infracțiune și s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani din raionul Zastavna.

Alte două cazuri similare au fost depistate de ofițerii departamentelor de poliție din Cernăuți și Storojineț. Cetățeanul din Cernăuți, în vârstă de 26 de ani și rezidentul în vârstă de 30 de ani din Storojineț, au postat pe paginile de socializare informații false despre numărul de COVID-19 infectate.

Și în raionul Chițmani s-a întâmplat același lucru,  un localnic de 53 de ani din satul Mămăești (Mamaivtsi) a publicat o postare despre utilizarea aviației pentru dezinfectarea Cernăuțiului.

Zvonurile au circulat și în satul Priprutea din raionul Noua Sulița, unde un bărbat în vârstă de 55 de ani este implicat în răspândirea acestora despre infecția COVID-19 a unui consătean, aflat într-un spital raional.

Celor 5 persoane, oamenii legii le-au întocmit protocoale administrative în temeiul articolului 173-1 (Diseminarea zvonurilor false) din Codul infracțiunilor administrative ale Ucrainei.

  Până în prezent, poliția din regiunea Cernăuți au identificat 7 persoane care au diseminat înformații false  despre COVID-19.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 251

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți