Politică
Redactor: Marin Gherman
24 martie 2020

Trei ani de închisoare pentru un polonez care a incendiat un centru cultural maghiar din Ucraina

Trei ani de închisoare pentru un polonez care a incendiat un centru cultural maghiar din Ucraina

Un tribunal din Cracovia a condamnat luni la trei ani de închisoare un polonez acuzat că a organizat o tentativă de incendiere, în 2018, a unui centru cultural maghiar din Ucraina, despre care el a susţinut că a fost comandată de cetăţean german, a relatat agenţia PAP, citată de AFP și Agerpres.

Acuzatul, Michal P, un tânăr polonez pro-rus şi extremist de dreapta, a afirmat că operaţiunea a fost finanţată de Manuel Ochsenreiter, coordonator al revistei de extremă dreapta Zuerst şi colaborator al deputatului Markus Frohnmaier, din partidul german de extremă-dreapta AfD (Alternativa pentru Germania). Cei doi germani au dezminţit orice implicare, potrivit media din ţara lor.

Comanditarul ar fi vrut ca incendiul să fie atribuit naţionaliştilor ucraineni, a mai spus Michal P.

Tribunalul polonez a calificat acţiunea sa şi faptul că agresorii au pictat pe clădire o svastică şi cifra 88, codul nazist pentru HH - Heil Hitler -, drept "delict cu caracter terorist".

Incendiul, care a avariat parţial clădirea centrului cultural din Ujgorod, în Transcarpatia, a avut loc la 4 februarie 2018, într-un context de tensiuni între autorităţile ucrainene şi minoritatea maghiară din această regiune din vestul Ucrainei, precum şi între Kiev şi Budapesta.

Doi complici polonezi ai lui Michal P. au fost condamnaţi la un an de închisoare şi respectiv la doi ani de arest la domiciliu şi muncă în folosul comunităţii 40 de ore pe lună.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 181

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți