Știri Politică
Redactor: Vitalie Zâgrea
06 august 2018

Ucraina așteaptă un răspuns oficial din partea Ungariei privind inaugurarea unui post de ministru plenipotențiar al Transcarpatiei

Ucraina așteaptă un răspuns oficial din partea Ungariei privind inaugurarea unui post de ministru plenipotențiar al Transcarpatiei

Ucraina așteaptă din partea Ungariei explicații pe marginea inițierii unui nou post de ministru plenipotențiar al Transcarpatiei. Dacă Budapesta nu va oferi explicațiile necesare cu privire la inaugurarea acestui post, Kievul este gata să reacționeze dur, inclusiv – să interzică intrarea oficialului ungar în regiunea Transcarpatia, comunică interregionews.eu.

Despre aceasta a declarat șeful adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Vasyl Bodnar, într-un comentariu publicapt în „Adevărul european”.

După cum a menționat diplomatul, guvernul ucrainean așteaptă în prezent explicații oficiale de la partenerii maghiari, însă până în acest moment Budapesta n-a oferit niciun răspuns.

„Dacă nu va exista nicio reacție, pe care o așteptăm – Ucraina va trebui să reacționeze ferm, fără a exclude interdicția de intrare a oficialului maghiar, cu toate că noi nu ne dorim acest lucru”, a declarat Bodnar.

Diplomatul ucrainean a mai menționat faptul că Ucraina consideră implicarea statului vecin în afacerile interne ca ceva inacceptabil și va lua toate măsurile posibile de influență diplomatică.

„Noi considerăm această acțiune ca fiind încă un pas într-o serie de acțiuni distructive, provocatoare din partea Ungariei, pe care le-am urmărit în ultimii ani, în ciuda progreselor recente în cadrul negocierilor, în special în ceea ce privește reforma învățământului” – a mai spus Vasyl Bodnar în comentariul publicat în sursa citată.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 1519

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate