Politică
Redactor: Marin Gherman
09 februarie 2019

Ucraina: Cinci morţi în ultimele 24 de ore, în estul ţării

Ucraina: Cinci morţi în ultimele 24 de ore, în estul ţării

Cinci persoane, patru rebeli şi un militar ucrainean, au fost ucise în cursul ultimelor 24 de ore în estul separatist din Ucraina unde forţele de la Kiev şi separatişti proruşi se confruntă într-un conflict armat, au anunţat sâmbătă părţile beligerante, informează AFP și Agerpres.

Este cel mai grav bilanţ de la intrarea în vigoare a ultimului acord de încetare a focului în această regiune, la 29 decembrie.

Patru separatişti au fost ucişi vineri de tiruri ale forţelor ucrainene în sudul regiunii Doneţk, a declarat pentru AFP un înalt responsabil al separatiştilor, Eduard Basurin, care a adăugat că incidentul nu a făcut răniţi în rândul civililor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina, Dmitro Guţuliak, a declarat sâmbătă în timpul unui briefing de presă că ''un militar ucrainean'' a fost ucis în ajun ca urmare a unor ''tiruri provocatoare'' ale rebelilor care au vizat poziţii ucrainene.

Conflictul dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, care a izbucnit în estul Ucrainei în 2014 după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, a făcut până în prezent 13.000 de morţi, potrivit Agerpres.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 412

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți