Știri Politică
12 august 2019

Ucraina și-a exprimat "protestul energic" " faţă de vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în peninsula Crimeea

Ucraina și-a exprimat

Ucraina şi-a exprimat duminică "protestul energic" faţă de vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în peninsula Crimeea, teritoriu ocupat temporar, anexată de Moscova în 2014, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă emis de  Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, vizita lui Putin, survenită sâmbătă, constituie "o violare brutală a suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale" a Ucrainei.

"Intenţiile părţii ruse şi ale presei din această ţară de a prezenta aceste 'vizite' drept vizite 'obişnuite' ale funcţionarilor ruşi în interiorul ţării sunt lamentabile", se mai menţionează în comunicat.

Crimeea este "parte inalienabilă" a teritoriului ucrainean şi nicio călătorie a niciunui funcţionar rus nu va putea schimba acest statut şi demonstrează doar "ignorarea normelor dreptului internaţional" de către Federaţia Rusă, potrivit sursei citate.

Liderul de la Kremlin a vizitat sâmbătă Crimeea, unde a participat la un festival al motocicliştilor din Sevastopol. Putin a venit la întâlnire pe o motocicletă cu ataş produsă de fabricantul rus Ural şi însoţit de autorităţile din Crimeea, între ei şi liderul peninsulei, Serghei Aksionov, care era aşezat în ataşul motocicletei pilotate de Putin.

Putin mai participase la festivalul motocicliştilor din Crimeea în 2010, cu patru ani înaintea anexării regiunii ucrainene de către Rusia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Ultimile știri Politică
Distribuie:
Vizualizări: 156

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate