Știri Politică
Redactor: Mirela Amarie
14 decembrie 2018

Ucraina și Uniunea Europeană au semnat un acord privind e-guvernarea

Ucraina și Uniunea Europeană au semnat un acord privind e-guvernarea

La 13 decembrie, Uniunea Europeană și Ucraina au semnat un acord privind cooperarea în domeniul e-guvernării, s-a anunțat pe pagina de Facebook a Misiunii diplomatice a Ucrainei pe lângă Uniunea Europeană.

„Șeful Agenției de Guvernare Electronică din Ucraina, Oleksandr Ryzhenko, și directorul general al Comisiei Europene pentru Informatizare, Gertrude Ingestad, au semnat un acord administrativ privind cooperarea în domeniul dezvoltării e-guvernării. Pentru prima dată, Ucraina va avea acces la programul UE ISA², care se ocupă de dezvoltarea standardelor comune pentru furnizarea de servicii electronice”, se arată în comunicat.

De asemenea, se remarcă faptul că aderarea la programul menționat va permite introducerea de servicii electronice în Ucraina în conformitate cu standardele UE și că va asigura interoperabilitatea schimbului de date atât la nivel intern, cât și cu țările UE.

Programul denumit ISA2, se bazează pe reușitele predecesorului său, ISA (Soluții de interoperabilitate pentru administrațiile publice europene), care va asigura interacțiunea transfrontalieră și intersectorială fluidă, pe cale electronică, între administrațiile publice europene, asigurând servicii publice mai rapide și mai performante pentru cetățeni și firme.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 154

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate