Știri Politică
04 decembrie 2018

Ucraina va înainta o plângere la Curtea Internațională de Justiție a ONU privind recunoaşterea de către Rusia a actului de agresiune din strâmtoarea Kerci

Ucraina va înainta o plângere la Curtea Internațională de Justiție a ONU privind recunoaşterea de către Rusia a actului de agresiune din strâmtoarea Kerci

Ucraina va depune plângere la Curtea Internațională de Justiție a ONU, cerând recunoașterea responsabilității Rusiei pentru actul de agresiune din strâmtoarea Kerci. Despre aceasta a spus Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, potrivit canalului ICTV.

Șeful statului susține că marinarii ucraineni, reținuți de paza de coastă rusă pe 25 noiembrie, au acționat în deplină conformitate cu dreptul internațional, în timp ce militarii ruși i-au atacat în apele neutre ale Mării Negre. Marinarii ucraineni nu pot fi judecaţi în instanțele rusești, deoarece au fost capturați ca urmare a unui act de agresiune și, în conformitate cu Convenția de la Geneva, sunt considerati prizonieri de război. Pentru întoarcerea marinarilor ucraineni și recunoașterea agresiunii ruse este necesar „eforturl întregii lumi”, a spus Poroșenko, scrie pagina de rusia.

El a reamintit, de asemenea că, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat Rusia să furnizeze până pe 3 decembrie informații despre motivele arestării marinarilor ucraineni, lucru neîndeplinit până în prezent de către Moscova.

Cei 24 de marinara de pe cele trei nave ale forțelor navale din Ucraina, capturaţi de grănicerii ruși în largul coastei Crimeei anexate, au fost arestați pe două luni – până pe 25 ianuarie. Toți se află în închisorile “Lefortovo” și ”Matrosskaia Tișina” din Moscova, fiind acuzați de trecerea ilegală a frontierei și riscă să fie condamnaţi până la șase ani de închisoare.

Kievul acuză autoritățile ruse de provocare și consideră că incidentul din Marea Neagră este un act de agresiune.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 195

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate