Politică
Redactor: Elvira Chilaru
19 martie 2020

Ucrainenii care se află legal în Republica Cehă pot să rămână acolo în perioada carantinei

Ucrainenii care se află legal în Republica Cehă pot să rămână acolo în perioada carantinei

Mesajul corespunzător a apărut pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei la Praga. Potrivit diplomaților, măsurile de carantină vor dura  în țară în perioada 13 martie - 12 aprilie. Sunt în vigoare restricțiile la frontieră, cursele de autobuze, transport  feroviar și aerian sunt anulate.

Site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Cehia conține informații despre faptul că străinii care, la anunțarea stării de urgență (12 martie 14:00), LEGAL (adică nu le-au  expirat perioada fără viză sau viza,  permisul  de ședere etc.), pot  rămâne în Cehia până la sfârșitul stării de urgență și să părăsească țara la încheierea  acesteia.

În ceea ce privește Polonia, Garda de frontieră a Republicii a convenit  să nu impună sancțiuni cetățenilor ucraineni a căror ședere s-a încheiat și nu pot părăsi țara din cauza restricțiilor la frontieră.

"Dar, fiecare caz va fi luat în considerare individual. Dacă ultima zi de ședere legală a unei persoane cade în ziua de 15 martie sau în următoarele zile - serviciile poloneze au promis să nu aplice sancțiuni  administrative sau punitive împotriva cetățenilor Ucrainei", a adăugat ambasada.

Trebuie menționat, că, începând cu 18 martie, în Ucraina s-au înregistrat 16 cazuri de coronavirus. Din această cauza, carantina a fost introdusă pe un timp de 3 săptămâni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 234

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți