Știri Politică
11 ianuarie 2019

UE cere eliberarea cetățenilor ucraineni deținuți ilegal în Rusia

UE cere eliberarea cetățenilor ucraineni deținuți ilegal în Rusia

Uniunea Europeană a repetat cererea către Rusia de a-i elibera pe toți cetățenii ucraineni pe care îi deține în mod ilegal în Rusia și în peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia acum aproape 5 ani.

Într-o declarație a purtătoarei de cuvânt a coordonatoarei politicii externe a Uniunii, Fenerica Mogherini, sunt citate două cazuri recente: al lui Pavlo Hrib, de 20 de ani, acuzat de complicitate la terorism, și al activistului tătar, Edem Berikov, care a fost arestat luna trecută când a încercat să reintre în Crimeea, transmite Radio Europa Liberă.

Purtătoarea de cuvânt, Maja Kocijanici, a spus că Uniunea Europeana așteaptă ca Moscova să îi elibereze numaidecât pe cei doi și să le ofere asistență medicală dacă va fi necesar. Purtătoarea de cuvânt a Federicăi Mogherini a cerut, de asemenea, ca Rusia să elibereze echipajele celor trei vase comerciale ucrainene reținute de autoritățile ruse în strâmtoarea Kerci, în luna noiembrie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 277

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate