Știri Politică
12 martie 2018

UE prelungeşte până la 15 septembrie sancţiunile împotriva unor responsabili ruşi şi ucraineni în urma conflictului din Ucraina

UE prelungeşte până la 15 septembrie sancţiunile împotriva unor responsabili ruşi şi ucraineni în urma conflictului din Ucraina

Uniunea Europeană a anunţat luni că a prelungit cu încă şase luni, până la 15 septembrie 2015, sancţiunile impuse împotriva a 150 de responsabili ruşi şi rebeli ucraineni pentru implicare în conflictul din estul Ucrainei, transmit Reuters şi AFP, citând un comunicat emis de Consiliul European.

„O evaluare a situaţiei nu a justificat o modificare a regimului sancţiunilor”, a precizat Consiliul European, în comunicat.

Decizia va intra în vigoare la 13 martie, odată cu publicarea în Jurnalul Oficial al UE.

Potrivit Agerpres, mai mulţi membri ai guvernului rus şi personalităţi apropiate de preşedintele Vladimir Putin figurează pe lista neagră a UE. Sancţiunile vizează 150 de ruşi şi ucraineni, printre care numeroşi lideri rebeli, şi 38 de 'entităţi' (firme, organizaţii sau partide politice) care 'compromit sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei'. Cei vizaţi de sancţiuni au conturile blocate în UE şi nu pot obţine viză de intrare pe teritoriul Uniunii.

Alte măsuri instituite de UE în replică la criza din Ucraina includ sancţiuni economice vizând sectoare specifice ale economiei Rusiei (în vigoare deocamdată până la 31 iulie 2018) şi măsuri restrictive de răspuns la anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastapolului, măsuri limitate la aceste teritorii (în vigoare până la 23 iunie 2018), precizează comunicatul.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 297

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate