Știri Politică
Redactor: Elvira Chilaru
14 martie 2019

Un deputat din Transcarpatia se judecă cu grănicerii ucraineni pentru că a fost amendat pentru deținerea unui pașaport maghiar

Un deputat din Transcarpatia se judecă cu grănicerii ucraineni pentru că a fost amendat pentru deținerea unui pașaport maghiar

Deputatul din Transcarpatia, care a fost sancționată pentru deținerea unui pașaport maghiar, îi  va da în judecată pe grănicerii ucraineni, potrivit corespondentului BucPress.

Redactorul-șef al publicației  «Kárpátalja» (apare în Transcarpatia) și șef al fracțiunii KMKS Beregovo (Societatea Culturii Maghiarilor din Transcarpatia) în  Consiliul Municipal Beregovo, Carolina Dorchi, a fost amendată pentru că ea a prezentat la frontieră un pașaport maghiar.

Această decizie a fost luată de Judecătoria  raională Beregovo (prezidată de O. Feijer). După cum a devenit cunoscut, la 18 februarie 2019, Carolina Dorchi a traversat  pe linia pentru pietoni a punctului de control și trecere a frontierei  "Luzhanka-Beregshuran". La 11 martie, în timpul ședinței de judecată, ea a recunoscut, că deține și  un pașaport maghiar în plus față de cel ucrainean.

Grănicerul, care a verificat actele  Carolinei  Dorchi, a fost invitat la proces în calitate de martor. În sala de judecată el a spus că, sistemul de control a actelor a reacționat la numele deputatei,  emițând  simbolul „O“ - aceasta înseamnă necesitatea unui control aprofundat al persoanei și lucrurilor  sale personale. După aceea, în incinta serviciului de frontieră a fost întocmit  un proces-verbal  privind existența  a două pașapoarte la  persoana amintită. În procesul-verbal s-a constatat că  cetățeana  a trecut granița cu  pașaportul  ucrainean.

Judecătoria raionului Beregovo a sancționat-o pe  Carolina Dorchi, aceasta urma să plătească o amendă administrativă de 3400 grivne  și cheltuielile  de judecată  (384.20 grivne).

Avocatul Carolinei  Dorchi a declarat  că nu este de acord cu o astfel de decizie și intenționează să se adreseze Curții de apel din Transcarpatia. De asemenea, intenționează să dea în judecată grănicerii care au transmis în mod ilegal informații cu caracter personal presei. Într-adevăr, o fotocopie a pașaportului ei pentru călătorii în străinătate, pașaport  de  cetățean maghiar, a apărut în unele mass-media.

Potrivit avocatului, Carolina Dorchi nu a comis nici o infracțiune, în schimb  au comis grănicerii ucraineni, care au dat publicității în mod ilegal datele ei cu caracter personal.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 542

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate