Știri Politică
13 noiembrie 2017

Ungaria a reacţionat promt la profanarea de către naţionaliştii ucraineni a drapelului naţional

Ungaria a reacţionat promt la profanarea de către naţionaliştii ucraineni a  drapelului naţional

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto cere guvernului ucrainean să reacționeze la incidentul care a avut loc duminică, 12 noiembrie 2017 în oraşul transfrontalier din Transcarpatia – Beregovo, informează presa ungară, citată de radio Cernăuţi.

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc luni, 13 noiembrie la Bruxelles, diplomatul maghiar a declarat că astfel de acțiuni sunt inacceptabile în statele europene, prin urmare cei care au dat jos drapelul Ungariei de pe clădirea primăriei din oraşul Beregovo şiu au în cercat să-i dea foc ar trebui să fie imediat arestați și trași la răspundere.

Peter Szijjarto, de asemenea, a declarat că a făcut deja un apel la Ambasada Ucrainei la Budapesta cu privire la acest incident, informează mukachevo.net.

 În legătură cu acţiunile naţionaliştilor ucraineni care au profanat drapelul Ungariei guvernatorul regiunii Transcarpatia Ghenadii Moskali a declarat că forțele politice care au organizat aceste provocări nu au susținere în regiunea Transcarpatia, iar majoritatea protestatarilor provin din regiunile învecinate, îăn special din regiunea Lviv.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 143

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate