Politică
Redactor: Elvira Chilaru
09 noiembrie 2018

Ungaria numește un nou ambasador în Ucraina, originar din regiunea Transcarpatia

Ungaria numește un nou ambasador în Ucraina, originar din regiunea Transcarpatia

Ungaria are un nou ambasador la Kiev, numind în această funcție diplomatică un originar din Transcarpatia – informează corespondentul BucPress.

Potrivit publicației „Adevărul European”, citat de mediile din Maramureșul istoric, Ambasadorul Ungariei în Ucraina, Erno Keshken, a fost invitat la Ministerul de Externe, unde a primit numirea succesorului său la Kiev. Fostul ambasador a părăsit deja Kievul, iar pe 8 noiembrie Istvan Iidyarto a și sosit în Ucraina.

Noul Ambasador al Ungariei în Ucraina s-a născut în 1963 la Beregovo, dar s-a mutat în Ungaria împreună cu familia și copii și și-a început acolo cariera diplomatică.

În anii 2011-2014, a fost ambasadorul Ungariei în Rusia. Iidyarto studiază intens limba ucraineană, ceea ce  ar trebui să-l ajute în activitatea  sa. Presa de la Kiev subliniază faptul că posedarea limbii ucrainene de către noul ambasador ar reprezenta un "truc" aparte al diplomatului, deoarece aproape nimeni nu cunoaște limba ucraineană  printre diplomații maghiari.

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 420

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți