Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
10 iulie 2019

Veteranii din Ucraina propun o alternativă la parada militară anulată de preşedintele Zelenski

Veteranii din Ucraina propun o alternativă la parada militară anulată de preşedintele Zelenski

Veteranii ucraineni reacţionează după decizia preşedintelui Volodimir Zelenski de a anula tradiţionala paradă militară de Zila Independneţei Ucrainei, planificată pentru 24 august, propunând organizarea Marşul Liberăţii, care să aibă loc la Kiev, fără a mai fi nevoie de alocarea unor fonduri bugetare în acest sens, scrie Rador.

„Propunem tuturor veteranilor, voluntarilor și civililor ca de Ziua Independenței Ucrainei să mărşăluiască pe bulevardul central Hreşciatik din Kiev, fără bani de la buget, fără oficiali și fără politicieni” - se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook al comunităţii veteranilor din Ucraina.

Amintim că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că parada militară dedicată Zilei Independenței Ucrainei, organizată în fiecare an pe 24 august, nu va mai avea loc, iar banii care urmau să fie alocaţi pentru organizarea evenimentului vor fi transferați armatei ucrainene - potrivit agenţiei RBC. "De obicei, pe 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei, avem paradă militară.

Cred că, în acest an, în loc să organizăm o paradă, mai bine alocăm aceşti bani eroilor noștri, armatei noastre" - a declarat Zelenski, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook. Potrivit preşedintelui, cele 300 de milioane de hrivne care ar fi trebuit alocate pentru a organiza parada militară vor fi rediecţionate către armată, urmând ca militarii să primească, astfel, prime de Ziua Independenţei. "Am decis să acordăm 300 de milioane de hrivne tuturor militarilor noștri" - a precizat Volodimir Zelenski, citat de Radio Cernăuți și Radio Chișinău.

Cu toate acestea, potrivit șefului statului, marcarea Zilei Independenței nu se anulează, ci va avea loc "într-un nou format". Decizia preşedintelui Zelenski de a anula parada militară de Ziua Independenţei Ucrainei a fost salutată de o parte a societăţii ucrainene, însă există şi voci care susţin că parada putea fi, totuşi, organizată pe seama celor câteva sute de milioane de hrivne alocate pentru iniţiativa noii administraţii prezidenţiale de la Kiev de a se muta într-un nou sediu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Ultimile știri Politică
Distribuie:
Vizualizări: 299

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate