Știri Politică
09 august 2017

Viktor Mujenko: Transnistria nu reprezintă un pericol militar major

Viktor Mujenko: Transnistria nu reprezintă un pericol militar major

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Viktor Mujenko, a oferit un interviu publicației ucrainene Liga.net, în care a declarat că pericolul unui atac din partea Transnistriei este unul minor.

„Transnistria poate fi o direcție a destabilizării situației în sud-vestul Ucrainei. Ea nu reprezintă un pericol militar real pentru Ucraina, deoarece acolo nu se află un contingent impunător al trupelor ruse. Cu toate acestea, există anumite riscuri în ceea ce privește destabilizarea situației și impactul asupra situației militare și politice generale”, a declarat Mujenko pentru publicaţia amintită, notează deschide.md

În plus, comandantul Forţelor Armate al Ucrainei menţionat că Ucraina va fi de acord să schimbe formatul operaţiunii antiteroriste în Donbas în cazul în care situația se va înrăutăți. Oficialul a subliniat că exercițiile militare ruso-bielaruse „Zapad-2017”, planificate pentru luna septembrie, sunt o încercare de a pune presiune asupra Ucrainei și au menirea să destabilizeze situația din regiune. Totodată crearea unei grupări militare pe teritoriul Belarusului poartă un caracter ofensiv. „Noi nu excludem varianta că sub pretextul exercițiilor „Zapad - 2017” din Bielarus vor fi create baze de ultimă generație de armament și tehnică militară, care va oferi Federației Ruse posibilitatea de creare a unor noi grupări”, a declarat Mujenko.

Potrivit lui, la acele exerciții vor participa mult mai multe persoane decât 5000 anunțate. Acesta a mai subliniat că exercițiile „Zapad 2017” nu se vor limita la teritoriul Bielarusului. Sunt planificate un șir de evenimente: crearea unor grupări corespunzătoare, redislocarea unităților militare pe teritoriul Federației Ruse, de-a lungul graniței cu Ucraina.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 134

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate