Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
17 februarie 2019

Vizita consulului general al României la Cernăuți în regiunea Vinița: proiecte economice comune și încurajarea integrării europene a Ucrainei

Vizita consulului general al României la Cernăuți în regiunea Vinița: proiecte economice comune și încurajarea integrării europene a Ucrainei

Consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a avut prima întâlnire protocolară cu șeful Administrației Regionale de Stat Vinița, Valeri Korovii.  În timpul întâlnirii a fost discutată starea relațiilor bilaterale româno-ucrainene, accentul fiind pus pe viitoarele proiecte în sfera comercial-economică, informează Agenția BucPress.

Potrivit serviciului de presă al Administrației Regionale, la întâlnire au mai participat ministrul consilier al Consulatului General al României la Cernăuți, Ionel Ivan, președintele consiliului regional Vinița, Anatoli Oliinik, vice-primarul de Vinița, Serhii Timoșciuk, vice-guvernatorul regiunii Vinița, Andri Ghijko și directorul Departamentului pentru cooperare internațională și regională al Administrației Regionale de Stat Vinița, Volodimir Merejko.


Guvernatorul regiunii Vinița a felicitat-o pe Irina Loredana Stănculescu cu prilejul începutului mandatului de consul general la Cernăuți, precizând că minoritatea românească are un rol important în viața economică, socială, culturală și spirituală a regiunii Vinița.

Valeri Korovii a menționat că mai bine de 12 ani regiunea Vinița colaborează constructiv cu județul Iași. În viitorul apropiat va avea loc o vizită a membrilor Clubului de Business din Vinița în România. Acest club include cele mai importante întreprinderi din zonă, ceea ce va facilita extinderea ariei de contacte economice.  Partea ucraineană a adus mulțumiri statului român pentru susținerea permanentă a opțiunii europene a Ucrainei, dar și a independenței și integrității teritoriale. Reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți au fost invitați la Vinița în luna mai să participe la Zilele Europei.

La rândul său, Irina Loredana Stănculescu a asigurat că va susține realizarea cu succes a tuturor proiector transfrontaliere și interregionale inițiate odinioară, sau cele care vor fi propuse spre implementare în viitor, cu participarea regiunii Vinița și a județelor vecine din România. Conducerea regiunii și a orașului Vinița a fost informată despre faptul că România a preluat președinția Consiliului UE, în timpul căreia va depune eforturile necesare pentru susținerea aspiraţiilor europene ale Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 361

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate