Știri Politică
08 august 2017

Witold Wasczykowski: ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este o „criză internă”, ci un război inițiat de Rusia

Witold Wasczykowski: ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este o „criză internă”, ci un război inițiat de Rusia

Într-un interviu acordat ziarului rus “Komersant”,  Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, a declarat că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este o „criză internă“, așa cum susţine Moscova, ci un conflict ruso-ucrainean inițiat de Rusia.

Drept răspuns la întrebarea privind  “criza din Ucraina”, oficialul polonez a subliniat că noţiuni precum “criza din Ucraina” nu există. În opinia lui acesta este un conflict ruso-ucrainean iniţiat de Federaţia Rusă.  

În plus, şeful dpartamentului de politică externă al Poloniei a subliniat că statul polonez îşi propune să adere la soluţionarea conflictului, însă totul depinde de disponibilitatea Ucrainei şi Federaţiei Ruse cu privire la punerea în aplicare a Acordurilor de pace de la Minsk, precum şi de participanţii “formatului Normandia”.

În acelaşi interviu acordat ziarului “Komersant”, Witold Waszczykowski spus că, în prezent, situația din regiunea Donbas arată asemenea unui „conflict înghețat”, dar Polonia ar prefera să vorbească mai degrabă despre un „conflict de intensitate redusă”, - adăugat el.

Potrivit datelor  Minsiunii de monitorizare specială a OSCE, în zona de conflict în fiecare zi sunt ucişi oameni, iar armistiţiul este încălcat de către separatist de mai multe ori pe zi.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 86

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate