Politică
09 septembrie 2019

Zelenski: ”Din cauza interogatoriului lui Țemah, a fost în pericol însăși schimbul de prizonieri…”

Zelenski: ”Din cauza interogatoriului lui Țemah, a fost în pericol însăși schimbul de prizonieri…”

Autoritatile olandeze regretă transferul în Rusia a lui Vladimir Țemah, martorul-cheie în cazul doborârii zborului MH17 și a cerut Federației Ruse să-l predea pe acesta anchetei internaționale.

Ministrul olandez de externe, Stef Blok, a declarat că Haga a cerut anterior Kievului, „la un nivel foarte înalt” și de mai multe ori, sa impiedice extrădarea lui Țemah în Rusia, ca parte a unui schimb de prizonieri cu această țară, relatează DW, citat de paginaderusia.ro.

„Guvernul regretă profund faptul că, sub presiunea Federației Ruse, Țemah a devenit parte a acestui schimb, ceea ce înseamnă că el se află în prezent în Rusia”, a scris Blok parlamentului. Deși anchetatorii olandezi au reușit să-l interogheze pe Țemah înainte ca acesta să fie trimis în Rusia, Blok a declarat că participarea lui Țemah la schimb este „foarte regretabilă”.

Interogarea acestui martor în cazul MH17 a fost principala cauză a întârzierii schimbului de prizonieri între Rusia și Ucraina. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că, din cauza interogatoriului lui Țemah, a fost în pericol însăși schimbul de prizonieri, iar șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov, a declarat că includerea lui Țemah pe lista pentru schimbul de prizonieri a fost o condiție prealabilă pusă de Moscova și că fără acesta schimbul de prizonieri ar fi eșuat.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 437

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate