Politică
11 septembrie 2019

Zelenski propune confiscarea civilă a averilor nejustificate

Zelenski propune confiscarea civilă a averilor nejustificate

Legislativul ucrainean intenționează să introducă un mecanism de confiscare civilă a averilor provenite din fapte de corupție. Astfel, parlamentarii au votat astăzi, în prima lectură, proiectul de lege nr. 1031 propus de președintele Zelenski.

Vom aminti că Legea prevede introducerea unui mecanism de confiscare civilă a averilor nejustificate, precum și a răspunderii penale pentru îmbogățirea ilegală, informează rbc.ua. În același timp, comisia parlamentară de profil a recomandat adoptarea unei legi cu introducerea unor modificări ale termenului de prescripție și ale faptelor de corupție din trecut.

Documentul propune, în special, completarea Codului penal cu dispoziții care stabilesc răspunderea penală pentru demnitarii care au achiziționat bunuri, valoarea cărora depășesc  veniturile sale legale cu 15.000 de salarii minime neimpozabile.

Reamintim că anterior, Comitetul Radei Supreme a Ucrainei pentru prevenirea și combaterea corupției a recomandat Parlamentului să aprobe introducerea unui mecanism de confiscare civilă a averii ilegale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 502

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate