Social
 • Un elev din Cernăuți a murit cauza meningitei

  Un elev de clasa a 3-a din Cernăuți a murit din cauza meningitei. Copilul a murit în dimineața zilei de 22 octombrie la Secția de Reanimare a Spitalului Regional pentru copii din Cernăuți, după ce a fost internat în seara zilei precedente – informează BucPress.
  22.10.2018
 • Pagina de istorie: Bartolomeu I, patriarhul ecologist

  În 22 octombrie 1991, Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolelui îl alegea pe noul lider mondial al ortodocșilor. Patriarhul Bartolomeu I este cel de-al 270-lea patriarh ecumenic. El s-a distins drept un promotor al unității între creștini și este un prelat ecologist.
  22.10.2018
 • Guvernul de la București continuă investițiile în Republica Moldova. Contribuție de 1,5 milioane de lei pentru grădinița din Cruzești

  Grădinița din comuna Cruzești, municipiul Chișinău, renovată din banii oferiți de România, a fost inaugurată la 19 octombrie. Pentru reparația grădiniței, Guvernul de la București a contribuit cu 1,5 milioane de lei – informează Radio Chișinău.
  20.10.2018
 • Din data de 22 octombrie la Cernăuți se va da startul sezonului de încălzire

  Sezonul de încălzire 2018-2019 în orașul Cernăuți va începe la 22 octombrie în clădirile sociale: instituții preșcolare, de învățământ, spitale, clinici, în clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Ordonanța corespunzătoare a fost semnată de Vasâli Prodan, secretar al Consiliului orășenesc Cernăuți – informează BucPress.
  19.10.2018
 • Timp de 8 luni numărul populației Ucrainei a scăzut peste 150 mii de persoane

  Conform biroului de statistică, numărul populației în Ucraina la 1 septembrie 2018 era de 42234,0 mii de persoane. În raportul Serviciului de Stat de Statistică din Ucraina se constată faptul că numărul populației existente din țară în perioada ianuarie-august 2018 a scăzut cu 152,4 mii de personae – informează BucPress.
  19.10.2018
 • Comunitatea teritorială unită Storojineț a devenit participantă la programul „Planificare Spațială Integrată pentru Comunitățile Teritoriale Unite”

  30 de comunități teritoriale unite din Ucraina printre care se află și comunitatea teritorială unită Storojineț din regiunea Cernăuți au fost selectate pentru planificarea spațială într-un program educațional și practic organizat de CANactions School for Urban Studies- informează Agenția BucPress.
  19.10.2018
 • Ucraina a primit vaccinuri împotriva rujeolei

  Un nou lot de vaccin rujeolic, urlian și rubeolic a fost livrat de către Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) Ministerului Sănătății al Ucrainei. În general, peste un milion de doze de vaccinuri sunt disponibile în Ucraina, conform Departamentului de Sănătate al Administrației de Stat Regionale Cernăuți – informează Agenția BucPress.
  19.10.2018
 • La Cernăuți s-a deschis un magazin social

  Persoanele social-vulnerabile din orașul Cernăuți își vor putea face, de acum înainte, cumpărăturile într-un magazin social deschis în centrul regional – informează BucPress.
  18.10.2018
 • La Miami (SUA) s-a deschis Consulatul General al României

  Astfel, în prezent, România are operaţionalizate pe teritoriul Statelor Unite cinci reprezentanţe diplomatice şi consulare care oferă servicii, asistenţă şi protecţie consulară românilor de aici, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe transmis Agerpress.
  18.10.2018
 • Încă un român din regiunea Cernăuți a fost ucis în zona conflictului din Donbas

  Pavel Bilic, un român din satul Costiceni, regiunea Cernăuți, a fost ucis la 16 octombrie 2018 în zona conflictului din Donbas. Potrivit serviciului de presă al Operațiunii Forțelor Unite din estul Ucrainei, Bilic a fost ucis de un lunetist rus – scrie Agenția BucPress.
  18.10.2018

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate