Știri Social
14 aprilie 2018

„Lupta pentru limba română” – documentar TVR Internațional despre lupta românilor din Ucraina pentru dreptul la educație în limba maternă (VIDEO)

„Lupta pentru limba română” – documentar TVR Internațional despre lupta românilor din Ucraina pentru dreptul la educație în limba maternă (VIDEO)

Sunt români născuţi în Ucraina. Îşi doresc ca şi copiii lor să înveţe în limba română la şcoală. Despre dreptul de a studia în limba maternă aflăm în primul episod documentar al celei mai recente serii a emisiunii  ”La un pas de România”, difuzat pe 12 aprilie, la TVR Internațional.  

5 septembrie 2017 - O nouă lovitură pentru românii din Regiunea Cernăuţi. Ministerul Educaţiei Ucrainean adoptă o lege care, după părerea oamenilor, duce la desfiinţarea învăţământului în limba română din şcolile româneşti aflate în Ucraina.

Românii din Regiunea Cernăuţi au organizat un protest împotriva articolului care le limitează dreptul de a studia în limba română în şcoli.

Realizator: Melania Trifu; Producător: Aura Dobre.

Emisiunea poate fi urmărită integral în subsolul acestui text sau la rubrica BucPress TV

BucPress

 

Material video


Distribuie:
Vizualizări: 1234

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate