Știri Social
16 aprilie 2018

“Sunt adusă pe braţe la serviciu” – au acces în spaţii publice persoanele cu dizabilităţi în regiunea Cernăuţi?

 “Sunt adusă pe braţe la serviciu” – au acces în spaţii publice persoanele cu dizabilităţi în regiunea Cernăuţi?

Deputatul în Consiliul orăşenesc Vijniţa, Maria Nichitina este o persoană, care se deplasează într-un cărucior cu rotile. Ca nimeni altul ştie că scaunul cu rotile oferă libertate în mişcare, facilitându-i deplasarea în interiorul clădirilor… Dar, au acces în spaţii publice persoanele cu dizabilităţi?

Potrivit cn.oblast.online, străzile din centrele raionale şi vechea urbe cernăuţeană nu sunt proiectate pentru mișcarea confortabilă a persoanelor cu dizabilități. Despre acest lucru a specificat în cadrul unui interviu doamna Nichitina, deputat în Consiliului orăşenesc Vijniţa.

Intervievata şi-a împărtăşit din propria experienţă, povestind despre lipsa accesibilităţii pe trotuare pentru persoanele cu handicap. Nu sunt prevăzute locuri speciale de trecere pentru cărucioare cu rotile, acesta fiind motivul pentru care nu vedem pe străzile oraşelor persoane în scaun rulant,  a spus doamna Nichitina.

Potrivit deputatului, străzile oraşului Cernăuți au cele mai multe obstacole şi bariere în faţa accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi. Abea în ultimii ani, graţie activităţii persoanelor cu handicap, precum şi a activiştilor publcii din regiunea Cernăuţi, la unele treceri de pietoni sunt rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.

Maria Nichitina, care locuiește în centrul raional Vijniţa şi are un serviciu la Consiliul orăşenesc, unde nu există ascensor, este adusă pe braţe în interiorul clădirii.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 238

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate