Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
09 martie 2018

Banca Europeană de Investiții va sprijini învățământul superior din Ucraina, Cernăuți - printre orașele participante la proiect

 Banca Europeană de Investiții va sprijini învățământul superior din Ucraina, Cernăuți - printre orașele participante la proiect

Banca Europeană de Investiții și Fondul E5P pentru Eficiența Energetică și Mediu au semnat acorduri de finanțare în valoare de 16,4 milioane EURO pentru susținerea învățământului superior și a infrastructurii municipale în Ucraina.

„Acordarea celor 10 milioane de euro va crește eficiența energetică în șapte universități care participă la proiectul de învățământ superior din Ucraina, iar cu o finanțare de 6,4 milioane de euro pentru modernizarea sistemului municipal de încălzire din Krivoi Rog (oraș în sudul Ucrainei situat în partea de vest a bazinului carbonifer Donețk)”, se arată în raportul reprezentanței UE în Ucraina.

În special, după cum s-a menționat, se așteaptă ca primul proiect să actualizeze echipamentele educaționale, de cercetare și auxiliare în multe universități de stat din Ucraina.

„Primele șapte dintre ele - în Cernăuți, Kharkiv, Kiev, Lviv, Poltava, Sumy și Vinnitsa - vor fi determinate în etapa de evaluare”, se mai precizează în raport.

În același timp, obiectivul proiectului în Krivoi Rog  este asigurarea unei aprovizionări cu căldură durabile din punct de vedere ecologic și financiar. Ca urmare, aceste investiții vor spori eficiența energetică și vor reduce emisiile de dioxid de carbon (CO2).

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 274

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate