Știri Social
17 mai 2017

12 voluntari din regiunea Cernăuți au fost menționați cu diplome pentru susținerea militarilor din Donbas

12 voluntari din regiunea Cernăuți au fost menționați cu diplome pentru susținerea militarilor din Donbas

12 voluntari au fost menționați cu diplome de Consiliul Regional și Administrația de Stat Cernăuți pentru ajutorul umanitar acordat militarilor din Estul Ucrainei, pentru umanitatea, profesionalismul și îngrijorarea de care au dat dovadă.

Pe parcursul a trei ani de la începerea acțiunilor militare în estul țării noastre, voluntarii din Cernăuți au îmbinat munca de zi cu zi  cu posibilitatea acordării unui ajutor umanitar militarilor din zona ATO. Împreună, în cadrul acțiunilor de binefacere, ei au restaurat mai multe automobile pe care le-au transmis soldaților din zona ATO, precum și materiale de prim ajutor necesare. În prezent, voluntarii lucrează intens asupra punerii în aplicare a proiectului ordinar privind trimiterea în est a câtorva automobile.

„Ucraina nu a fost pregătită pentru război. Tinerii au fost trimiși în estul Ucrainei și abia ajunși la fața locului și-au dat seama ce se întâmplă și că nu sunt asigurați cu materiale necesare. Ei aveau nevoie de haine, pături, pânze de camuflaj și mașini”, a spus primul adjunct al șefului ARS Cernăuți, Myhailo Pavliuk, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că fără ajutorul voluntarilor acestora le-ar fi fost foarte greu.

Potrivit lui, „voluntarii nu numai că au oprit agresorul, au acordat ajutor și au salvat vieți, ci prin umanitatea, îngrijorarea și profesionalismul față de munca pe care o desfășoară vor învinge agresorul”, a spus Myhailo Pavliuk.

În afară de aceasta, voluntarii întotdeauna vor fi alături de militarii din Estul Ucrainei, a spus Volodymyr Doroș, președintele Organizației publice „Comunitatea bucovineană”, menționând că o dorință în acest sens a fost exprimată de Serviciul de protecție socială. 

În final, voluntarii s-au adresat tuturor oamenilor de bună credinţă, precum şi proprietarilor centrelor de deservire auto să manifeste interes şi să acorde ajutor în ceea ce priveşte repararea celor 4 maşini destinate militarilor din zona ATO. În total, pe parcursul celor trei ani de acţiuni militare în această zonă au fost trimise 30 de maşini.    

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 299

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate