Știri Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
08 august 2018

16 copii basarabeni s-au îmbolnăvit de rujeolă într-o tabără de odihnă din regiunea Odesa

16 copii basarabeni s-au îmbolnăvit de rujeolă într-o tabără de odihnă din regiunea Odesa

Centrul de sănătate publică din Comrat, Republica Moldova a anunțat că au fost înregistrate, în perioada 4-7 august, 16 cazuri de îmbolnăvire de rujeolă la copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani. Potrivit unui comunicat al instituției, copiii locuiesc în satele Beșghioz, Cazaclia și Copceac. Din cei 16 copii care s-au îmbolnăvit de rujeolă, doar unul era vaccinat împotriva virusului și s-a îmbolnăvit într-o formă ușoară. 

Astfel, reprezentanții Centrului au depistat că acești copii au contactat virusul într-o tabără din orașul Bolgrad, regiunea Odesa din Ucraina unde era un copil bolnav de rujeolă. Din raionul Ceadîr-Lunga au plecat în tabăra respectivă 24 maturi și 74 de copii și s-au aflat acolo timp de o săptămână. 

Comisia raională privind protecția sănătății publice au decis să verifice locuitorii și au interzis organizarea activităților dedicate copiilor în localitățile respective, iar copiilor care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei le-a fost interzis temporar accesul în școli și grădinițe. 

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 1136

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate