Știri Social
19 mai 2017

5.000 de cărți pentru elevii români din Cărbunești și Slatina, regiunea Transcarpatia

5.000 de cărți pentru elevii români din Cărbunești și Slatina, regiunea Transcarpatia

5.000 de cărți și manuale școlare au ajuns la românii care locuiesc în localitățile Cărbunești și Slatina, regiunea Transcarpatia, Ucraina, prin grija Instituției Prefectului – Județul Maramureș.

Cărțile au fost donate de maramureșeni și de alți români în cadrul acțiunii de colectare organizate de Instituția Prefectului și Centrul pentru Transformare Socială toamna trecută – informează website-ul  Instituției Prefectului / Județul Maramureș.

Potrivit sursei, în holul Palatului Administrativ au fost amplasate în luna octombrie 4 puncte de preluare şi depozitare a cărţilor donate. În decurs de o lună, au fost strânse mii de volume în limba română, de la manuale la cărți de povești, de la beletristică la cărți de specialitate. Două ONG-uri din București și-au adus un aport consistent: Asociația Eurocentrica – peste 500 de volume donate și Asociația „George Ogăraru” pentru cultură și sport – peste 3.400 de cărți și manuale noi sau în stare foarte bună. Datorită ajutorului primit din partea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, numărul manualelor donate a crescut semnificativ. Parte din aceste volume au ajuns în comunitățile românești din Apșa de Mijloc, Dobric și Plăiuț în cursul lunii decembrie. În luna februarie,  volohii din Poroșcovo și din câteva localități învecinate au primit un dar constând în 1.000 de abecedare și cărți pentru preșcolari.

Marți, 16 mai, Adrian Dan Pop, directorul Cancelariei Prefectului, și Răzvan Roman, consilier în cadrul Serviciului Afaceri europene, dezvoltare economică și conducerea serviciilor publice deconcentrate, s-au deplasat în Ucraina, ducând cu ei 5.000 de cărți. Ele au fost donate Liceului “Mihai Eminescu” din Slatina și Școlii românești din Cărbunești. Cărțile vor fi sortate de bibliotecarii școlii și vor fi disponibile pentru elevii celor două instituții de învățământ.

Astfel, ultimul transport de cărți a ajuns în Ucraina, de acum românii de dincolo de Tisa putându-se bucura de întreaga donație a maramureșenilor, care a numărat circa 15.000 de volume.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 169

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate