Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
13 august 2019

70 de parapantiști din diferite țări au concurat în Transcarpatia pentru Cupa Carpaților

70 de parapantiști din diferite țări au concurat în Transcarpatia pentru Cupa Carpaților

Incitant și spectaculos, Transcarpatia a găzduit deja tradiționalele competiții cu parapanta «Cupa Carpaților». La Cupa - 2019 au participat aproape 70 de parapantiști din diferite țări.

Unii n-au venit să concureze, ci să zboare pentru propria plăcere. Deși vremea din acest an și-a întrodus corectările, piloții de parapantă și-au onorat  sarcinile. Majoritatea participanților sunt familiarizați cu concursul  respectiv de pe plaiul Borjava. În fiecare vară de mulți ani la rând sportivii se adună aici, iar visul lor comun e să cucerească cerul albastru.

Plaiul Borjava  este cel  mai bun loc pentru astfel de competiții în Ucraina, spun organizatorii. Carpații atrag de asemenea  și piloții din alte țări. Deși piloții concurează pentru primul loc,  cel mai important, spun ei, în aceste competiții - este comunicarea cu prietenii vechi  și noiii cunoscuți.

Potrivit piloților de parapantă, în aceste competiții există întotdeauna o atmosferă caldă de sprijin și asistență reciprocă. Rutele pentru participanții la competiție nu sunt stabilite  din timp, totul se decide  dimineața, depinde  dw starea vremii. Principala regulă a concurenței - siguranță, mai ales atunci, când metereologii  informează  despre posibila dezvoltare a furtunilor, concursul a fost  oprit imediat. Deși Cupa Carpaților determină anual cei mai buni piloți, sportivii spun că nu există câștigători și învinși aici. Ei obțin întotdeauna ceea ce doresc - sentimentul de libertate în dorința de a cuceri din nou cerul albastru.

Agenția BucPress  www.bucpress.eu

Ultimile știri Social
Distribuie:
Vizualizări: 124

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate