Știri Social
Redactor: Mariana Struț
15 aprilie 2019

Al doilea caz de meningită bacteriană în anul 2019, înregistrat la Cernăuți

Al doilea caz de meningită bacteriană în anul 2019, înregistrat la Cernăuți

Anual în Ucraina sunt înregistrate 300 cazuri de meningită bacteriană. În regiunea Cernăuți de obicei sunt 10 cazuri anual. În anul 2018 au fost înregistrate 8 cazuri de îmbolnăviri de acest gen în regiunea Cernăuți, inclusiv 2 cazuri în centrul regional, notează BucPress.

În cursul celor 3 luni ale anului 2019 în regiunea Cernăuți au fost înregistrate 4 cazuri de îmbolnăviri de meningită bacteriană, dintre acestea 2 cazuri au fost depistate în oralșul Cernăuți. În data de 11 aprilie 2019 a fost fixat un nou caz de îmbolnăvire de această maladie. La Spitalul regional de copii din Cernăuți a fost internat un băiețel de 3 anișori diagnosticat cu meningită bacteriană. Micuțul se află în secțiunea de reanimare.

„Pacientul diagnosticat cu meningită este într-o stare stabilă, febra este scăzută. Putem afirma că tratamentul este efectiv și în curând micuțul se va face bine”, a menționat șeful adjunct al Spitalului regional de copii din Cernăuți, Oleksandr Teslițikîi.

Meningita meningococică este o formă bacteriană de meningită, o infecție gravă care afectează membrana creierului. Poate duce la leziuni cerebrale grave, iar în absența tratamentului în 50% din cazuri, se termină cu un rezultat fatal, conform Centrului Regional de Cercetari de laborator din Cernăuți al Ministerului Sănătății Ucrainei, preluat Agenția ACC.

Maladia este provocată de o serie întreagă de diverse bacterii. Una din cele mai periculoase bacterii este Neisseria  meningitidis. Aceasta se transmite pe cale aeriană.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

Distribuie:
Vizualizări: 216

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate