Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
08 ianuarie 2019

Bărcuțe de hârtie în sprijinul marinarilor captivi în strâmtoarea Kerci

Bărcuțe de hârtie în sprijinul marinarilor captivi în strâmtoarea Kerci

O sută de corăbioare de hârtie au dăruit  trecătorilor ostașii Gărzii Naționale în  Piața Teatrală din  orașul  Ujgorod. Ostașii din unitatea militară UM 3302 au realizat bărcuțe din hârtie.

Pe o latură au  pictat drapelul  galben-albastru, pe cealaltă  au scris numele și gradele militare ale marinarilor făcuți prizonieri  de Rusia în strâmtoarea Kerci.

În apropierea bradului principal instalat de sărbători în oraș, 70 de soldați la ordinal comandantului s-au aliniat, iar la prânz au început un flash-mob. Acțiunea a fost lansată simultan în mai multe centre regionale ale țării. Tinerii, care dăruiau bărcuțe simbolice trecătorilor, le  explicau și esența  acestui eveniment. Ideea a constat în a demonstra sprijinul  pentru marinarii ucraineni capturați, de a  reaminti ucrainenilor  că nu toată lumea are fericirea de a sărbători  Crăciunul și Anul nou alături de cei dragi.

Referință: În dimineața zilei de duminică, 25 noiembrie, în strâmtoarea Kerci, o nava rusă a atacat două nave ucrainene. Drept rezultat a  fost deteriorat  motorul  remorcherului. Federația Rusă a folosit arme împotriva navei militare a Forțelor Armate Ucrainene și a confiscat navele ucrainene.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 288

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate