Știri Social
11 octombrie 2018

Budapesta acuză Kievul că a întocmit o ”listă a morții” cu maghiarii din Transcarpatia

Budapesta acuză Kievul că a întocmit o ”listă a morții” cu maghiarii din Transcarpatia

Guvernul ungar l-a convocat miercuri pe ambasadorul Ucrainei pentru a-i cere explicaţii despre publicarea datelor cetăţenilor ucraineni care au şi cetăţenie maghiară, date pe care Budapesta le-a descris o 'listă a morţii', transmit agenţiile MTI şi EFE citate de agerpres.ro.

 

"Politica anti-maghiară a Ucrainei a trecut la un nou nivel", a declarat în faţa presei secretarul de stat din MAE ungar Levente Magyar. El a spus că Ucraina pregăteşte 'liste ale morţii' cu identitatea cetăţenilor ucraineni de etnie maghiară din regiunea Transcarpatia,

Potrivit aceluiaşi oficial, pe website-ul Parlamentului de la Kiev "se pledează pentru expulzarea colectivă a celor care au dublă cetăţenie ucraineană şi ungară", secretarul de stat Levente Magyar făcând astfel referire la o iniţiativă cetăţenească al cărei ecou s-a făcut website-ul Parlamentului de la Kiev.

Portalul ungar de ştiri 'hvg' aminteşte că organizaţia de extremă dreapta ucraineană Myrotvorets a publicat o listă cu numele şi adresele cetăţenilor ucraineni care deţin paşapoarte ungare.

În plus, "Ucraina desfăşoară trupe de securitate şi militari în apropierea frontierei cu Ungaria", a mai spus Levente Magyar. El a vorbit şi despre o nouă 'bază militară' ucraineană în Transcarpatia, la numai câţiva kilometri de frontieră, calificând drept "surprinzător" faptul că Ucraina are capacitatea de a crea o asemenea bază aproape de graniţa cu UE şi NATO în pofida conflictului din estul Ucrainei.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 486

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate