Știri Social
Redactor: Mariana Struț
15 aprilie 2019

Câmpurile de lalele din raionul Chițmani regiunea Cernăuți sunt deschise pentru vizitători

Câmpurile de lalele din raionul Chițmani regiunea Cernăuți sunt deschise pentru vizitători

Duminica, 14 aprilie 2019 în satul Mamaivți a raionului Chițmani s-a deschis pentru vizitători câmpul de lalele. Anul acesta aici au fost plantate 300 mii de lalele.

„Însă, la momentul actual au înflorit doar 10% din totalul de lalele. Cauza este vremea rece. De fapt când greu înfloresc lalelele atunci și mai mult stau în floare”, a susținut proprietarul câmpului Vasîli Vengreniuk.

Câmpul de lalele este deschis pentru vizitători de la 11.00 până la 20.00. Intrarea costă 35 grivne. Cât vor înflori lalelele depinde de condițiile meteorologice.

De asemenea a fost inaugurat festivalul lalelelor în satul Revakivți la complexul turistic ”Troia BuKovineană”.  Fermierul Oleksandr Stratiiciuk a plantat aici lalelele în forma hartei Ucrainei.

„Pe teritoriul complexului ”Troia Bukovineană” ne-a fost repartizat un câmp de 2 hectare. În 0,5 hectare am plantat bujori. Restul teritoriului a  fost plantat de lalele de diferite soiuri. Anul acesta le-am plantat în forma unei hărți a Ucrainei”, a comunicat Oleksandr Stratiiciuk.

Organizatorii menționează că Festivalul lalelelor va dura până în data de 5 mai.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Distribuie:
Vizualizări: 637

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate