Știri Social
Redactor: Leonid Parpauț
16 mai 2018

Cernăuţi: transportul public cu microbuze, în colaps

Cernăuţi: transportul public cu microbuze, în colaps

Firmele care asigură transportul public în oraşul Cernăuţi au intrat în grevă. Greva nu a fost declanşată de sindicatele din transportul public al Cernăuţiului, ci de proprietarii respectivelor firme, astfel încât şoferii de microbuze din centrul regional protestează la indicaţiile patronilor, solicitînd  majorarea prețului unei călătorii cu microbuzul până la 5 grivne.

Potrivit protestatarilor, microbuzele vor reveni pe traseele oraşului după majorarea tarifului pentru călătorie, au declarat angajaţii şi proprietarii respectivei societăţi de transport. Conform publicaţiei molbuk.ua, reprezentanţii Societăţii de transport public vor contunua protestele, dacă executivul Consiliului orăşenesc Cernăuţi nu va aproba un nou tarif pentru o călătorie cu microbuzul – 5 grivne, faţă de actualul preţ – 4 grivne. Orăşenii califică această situaţie - excepţională în bătrâna urbe cernăuţeană.  

Anterior, șeful Societăţii de transportatori, Mâkola Albota a spus că,  în data de 14 mai, la ora 11:00, autoritățile oraşului Cernăuţi au fost informate oficial despre  oprirea transportului public. La ora 17.00, s-au întrunit membrii comisiei care stabilesc tariful de transport şi au încercat “să se târguiască” cu noi”, a specificat Albota.

În colapsul creat de şoferii de microbuze, direcţia de troleibuze a Cernăuţiului a găsit rezolvarea problemei prin scoaterea pe linii a unui număr mai mare de troleibuze, a spus şeful interimar al Direcţiei de troleibuze, Mihail Oleksiuk.

În dimineaza zilei de 16 mai, transportul public cu microbuze în Cernăuţi, se află în pericol de colaps. Oare mai există soluţii?

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 356

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate