Știri Social
Redactor: Svetlana Pantea
14 martie 2018

Cernăuți a intrat pe lista câștigătorilor concursului panucrainean “Orașele, prietenoase faţă de copii”

Cernăuți a intrat pe lista câștigătorilor concursului panucrainean  “Orașele, prietenoase faţă de copii”

În perioada ianuarie-martie 2018  Asociaţia Oraşelor din Ucraina cu sprijinul USAID  a desfăşurat un concurs „Oraşele prietenoase faţă de copii”. Acesta s-a derulat în cadrul proiectului „Elaborarea unui curs privind consolidarea autonomiei locale în Ucraina” la care au participat circa 140 de proiecte din toate regiunile Ucrainei.

Scopul proiectului este de a aduna cele mai bune idei şi practici existente pentru crearea unui mediu favorabil pentru copii, introducerea unor practici de guvernare care să ţină cont şi de doleanţele şi condiţiile de trai mai confortabile ale copiilor, în special, a copiilor care au nevoie de o educaţie incluzivă, au probleme în ceea ce priveşte deplasarea şi aspiră spre un mediu de trai fără bariere.

Concursul s-a desfăşurat în două etape, Cernăuţiul obţinând locul III  la nominalizarea “Cea mai bună idee şi cel mai prietenos oraş (sat) faţă de copil” cu proiectul “Câte o PLAY zonă în fiecare şcoală”. Scopul acestui proiect este de a satisface nevoile locuitorilor orașului (elevilor, părinților și altor reprezentanți ai comunității) prin crearea unui spațiu public modern pentru recreere și joacă în şcolile din Cernăuţi. Totodată se prevede ca realizarea lui să aibă loc anual în câte trei instituţii de învăţământ.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 277

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate