Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
15 martie 2019

Cernăuți: Încă 8 comunități teritoriale vor primi asistență juridică gratuită în cadrul proiectului „EU am dreptul!”

Cernăuți: Încă  8 comunități teritoriale vor primi asistență juridică gratuită în cadrul proiectului „EU am dreptul!”

Departamentul Central Teritorial de Justiție din regiunea Cernăuți a raportat că Memorandumurile privind cooperarea cu Departamentul Central Teritorial de Justiție din regiunea Cernăuți au fost  încheiate cu  comunitățile teritoriale Herța, Novodnistrovsk, Stavceanâ (raionul Cozmeni / Сhițmani), Ceahor, Hotin, Vășcăuți (raionul Secureni), Mămăești / Mamaivți și Voloca.

În cadrul reuniunii de lucru au fost discutate aspectele legate de creșterea capacității juridice a comunităților teritoriale unite și ajutorul pe care directorii și locuitorii așezărilor le pot primi în cooperare cu Departamentul Central Teritorial de Justiție.

Reprezentanții comunităților teritoriale afirmă că cetățenii sunt adesea interesați de chestiunile legate de moștenire, relații funciare și  înregistrarea documentelor. Prin urmare, consultanța juridică, în special cea gratuită, este extrem de solicitantă.

„Ne angajăm să cooperăm fructuos. La urma urmei, toată lumea este interesată să se asigure că cetățenii sunt cât mai informați cu privire la drepturile lor. Ministerul Justiției și administrația noastră teritorială implementează numeroase inițiative, în special proiectul „EU am dreptul!”, în cadrul căruia desfășurăm   recepții în aer liber, întâlniri, consultații online. Începând cu luna aprilie, punctele mobile de acces la sistemul gratuit vor funcționa din nou”, a afirmat  Viktoria Vasilchuk, șeful Departamentului Central Teritorial de Justiție din regiunea Cernăuți.

Vă reamintim că, anul trecut, memorandumuri similare au fost semnate cu 10 comunități teritoriale din regiunea Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 297

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate