Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
12 aprilie 2019

Cernăuți: La ”Târgul de muncă și cariere” au fost prezentate 600 locuri de vacante

Cernăuți: La ”Târgul de muncă și cariere” au fost prezentate 600  locuri de vacante

În data de 11 aprilie 2019 la Cernăuți a avut loc ”Târgul de  muncă și cariere”. 46 de angajatori din oraș au fost prezenți la eveniment, cu aproximativ 600 locuri de muncă vacante, dintre care 219 posturi sunt prevăzute pentru persoanele cu dezabilități.

Pe lâgă acestea, 328 de propuneri au fost oferite de comisariatele militare, în unitățile militare dislocate în Cernăuți, Colomâia  (regiunea Ivano-Frankivsk)  și Iavoriv (vestul Ucrainei).

„Obiectivul nostru este de a ajuta atât pe cei ce caută loc de muncă, cât și pe ce ce angajează să se găsească reciproc, oferindu-le posibilitatea de a comunica direct. Astăzi, majoritatea angajatorilor caută muncitori cu experiență, iar la  târg sunt reprezentate aproape 400 de locuri vacante pe specialități. În același timp, există aproape 200 de oferte pentru cei care au studii superioare. Salariile variază de la salariul minim pe economie  până la 15 mii UAH”, a afirmat  directorul Centrului regional de ocupare a forței de muncă din Cernăuți, Liubov Kojolianko.

La târg au fost  reprezentate întreprinderi industriale, de transport, municipale, instituții bancare, rețele comerciale și instituții medicale. Ei au propus locuri de muncă pentru  electricieni, mecanici, croitorese, șoferi, casieri, consilieri juridici, ingineri, tehnologi, programiști, contabili, economiști, etc.

Evenimentul a invitat nu numai șomeri, ci și persoanele care nu au aplicat pentru un loc de muncă la serviciul de ocupare, precum cei care sunt în căutarea unei oferte mai avantajoase.

De asemenea, au fost prezenți și  absolvenții instituțiilor de învățământ.

Pe lâgă acestea, specialiștii din cadrul serviciului de plasare în câmpul de muncă au prezentat întreaga bază de date a locurilor disponibile  din regiunea Cernăuți care cuprinde aproape 1300 de posturi, iar per toate regiunile din Ucraina -  71 de mii de locuri de muncă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 126

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate