Știri Social
06 decembrie 2017

Clasa politică din România regretă că Regele Mihai I nu va fi lângă români în Anul Centenarului

Clasa politică din România regretă că Regele Mihai I nu va fi lângă români în Anul Centenarului

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe membrilor Casei Regale la moartea Regelui Mihai, una dintre cele mai mari personalități ale României care "a scris cu litere mari" istoria.

"Astăzi este o zi tristă pentru România și pentru români...Este o mare pierdere pentru România, pentru români”, a declarat Klaus Iohannis după un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene împreună cu care a ținut la Palat un moment de reculegere, potrivit RFI România.

Premierul român Mihai Tudose a transmis un mesaj de condoleanțe în care arată că Regele Mihai a fost "un model de moralitate și demnitate pentru români" a cărui absență va fi resimțită anul viitor când vom aniversa Centenarul Marii Uniri de la 1918. De partea lor, politicienii au transmis condoleanțe Casei Regale și au invocat personalitatea suveranului. PSD, care se întrunise pentru a pune la cale mitingurile de protest din weekend, a decis că renunță la idee din respect pentru Rege. "În aceste momente triste pentru toată națiunea, este mai important să ne gândim la ceea ce ne unește...În aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestății Sale și să arătam respectul cuvenit", se arată într-un comunicat al PSD. Și liderul social democrat Liviu Dragnea s-a declarat întristat pe Facebook.

”Testamentul său politic este limpede şi nu avem decât să-l urmăm toţi, indiferent de convingerile politice”, a scris el pe Facebook. De partea sa, liderul partidului istoric PNL, Ludovic Orban, s-a arătat îndurerat că Regele Mihai s-a stins înainte de anul Centenarului dar mai ales pentru că suveranului i-a fost interzis să joace un rol mai important în istorie, mai ales după Revoluție, caz în care poate România ar fi arătat altfel.

Președintele PNL a mai anunțat că liberalii vor susține propunerea legislativă referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României, act normativ inițiat de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Propunerea legislativă prevede recunoașterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat și acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoașterea poziției de Șef al Casei Regale a României ca poziție onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat. Și președintele USR Dan Barna a subliniat că majestatea sa Regele Mihai I al României a fost simbolul și speranța unor generații, potrivit www.rfi.ro.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 141

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate