Știri Social
Redactor: Svetlana Pantea
10 ianuarie 2018

Compania americană de televiziune CNN: Cernăuţiul este cel mai frumos oraş din vestul Ucrainei

Compania americană de televiziune CNN: Cernăuţiul este cel mai frumos oraş din vestul Ucrainei

Compania americană de televiziune CNN a realizat un clasament a celor mai interesante 11 destinaţii turistice din Ucraina. Potrivit CNN, Ucraina este una dintre cele mai mari țări din Europa care anual atrage mii de turiști.

„Oraşele pline de viaţă, castelele antice, diversitatea peisajelor și atitudinea prietenoasă a oamenilor contribuie la transformarea Ucrainei într-un loc special, indiferent de problemele economice și politice. Absența turismului de masă oferă Ucrainei autenticitate şi un farmec aparte, care de multe ori lipseşte în alte ţări”, potrivit ukraine-is.com.

Astfel, conform rating-ului realizat de CNN, pe primul loc s-a clasat oraşul Lviv, locul doi revenindu-i oraşului Cernăuţi. „Este cea mai frumoasă localitate din vestul Ucrainei, bogată din punct de vedere istoric şi arhitectural. De multe ori Cernăuţiul este numit „Mica Vienă” sau „Micul Paris”. Foarte uimitoare este clădirea Universităţii Naţionale de Stat „Iu. Fedkovyci” din Cernăuţi, în trecut Reşedinţa Mitropoliţilor Bucovinei şi Dalmaţiei, obiectiv protejat de UNESCO. În plus, este oraşul perfect pentru plimbări romantice și cafenele fermecătoare în stil vienez. De asemenea, iubitorii de artă arhitecturală pot explora frescele elegante şi monumentele ce aparţin epocii austro-ungare”, continuă publicația.

În clasamentul realizat de compania americană de televiziune CNN privind cele mai frumoase locuri turistice din Ucraina au fost incluse „Parcul Sofievskii” din Umani, Kiev, Mukacevo, Pereiaslav-Hmelniţkii, Harkiv, Cernigov, Odesa, Ujgorod şi Kamianeţ-Podilskii.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 501

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate