Știri Social
Redactor: Marin Gherman
04 decembrie 2017

Consiliul Județean Suceava va finanţa o tabără de creaţie pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi

Consiliul Județean Suceava va finanţa o tabără de creaţie pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat alocarea fondurilor necesare pentru organizarea unei tabere de creaţie la care vor participa elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi, Ucraina, informează „Monitorul de Suceava”.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, membrii deliberativului judeţean au aprobat alocarea unei sume de aproximativ 25.000 de lei pentru derularea proiectului „Tabără de creaţie în judeţul Suceava pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi”. Gheorghe Flutur a arătat că proiectul urmează să fie promovat la finanţare în cadrul Programului de finanţare Cultură - „Constantin Brâncuşi”, derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Valoarea totală a proiectului este de 125.237 de lei, din care contribuţia CJ Suceava este de 25.237 de lei.

„În urma cooperării între judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, în cadrul căreia s-au derulat multiple acţiuni în diverse domenii de activitate, inclusiv în domeniul cultural, s-au identificat şi unele puncte slabe privind promovarea şi însuşirea elementelor de limbă şi literatură română în rândul etnicilor români din Cernăuţi, ceea ce ne-a determinat să propunem spre finanţare acest proiect”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că, din punctul său de vedere, pe lângă acţiunile derulate cu partenerii ucraineni, administraţia judeţeană „are o datorie morală” faţă de etnicii români din zona Cernăuţi să propună şi să pună în practică activităţi destinate lor în exclusivitate, „care să constituie oportunităţi de cunoaştere a propriei identităţi culturale, a istoriei, limbii şi tradiţiilor noastre comune”, potrivit www.monitorulsv.ro.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 420

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate