Știri Social
07 decembrie 2018

Contrabandă modernă în Transcarpatia: Țigările erau trecute peste frontieră cu ajutorul dronelor

Contrabandă modernă în Transcarpatia: Țigările erau trecute peste frontieră cu ajutorul dronelor

Un cetățean al Ucrainei, care a realizat transferul produselor de tutungerie în România, a fost reținut  noaptea trecută de grănicerii din detașamentul Mucacevo împreună cu personalul operațional și ofițerii din serviciul de securitate internă a Departamentului Serviciului de stat de frontieră.

Astfel, în timpul patrulării  frontierei, garda de frontieră a sectorului Slatina a auzit un zgomot de  motor al  unei mici aeronave. În scopul depistării locului de unde a decolat și a aterizat,  a fost chemat de urgență  grupul de reacționare rapidă, care  a  găsit  la marginea localității Slatina un autoturism  „Ford“ cu numere  de înmatriculare  cehă. În portbagajul mașinii, ofițerii au descoperit un laptop, care  era  utilizat  pentru  telecomanda Quadcopterului. Ulterior, în timpul verificărilor, grănicerii  au descoperit  și Quadcopterul. Șoferul autoturismului, un cetățean de 27 de ani din Ucraina, a fost reținut.

În timpul schimbului de informații cu colegii din România, s-a aflat că  ei au găsit în direcția indicată de grănicerii ucraineni  un balot cu articole de tutungerie, care, probabil, a fost transferat peste frontieră cu ajutorul Quadcopterului de  pe partea ucraineană. Pentru a stabili  toate circumstanțele infracțiunii, precum și elaborarea  protocoalelor administrative referitor la  cetățeanul ucrainean reținut, suspectul a fost  transportat  la  detașamentul de grăniceri.

Elvira CHILARU pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 1254

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate