Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
14 septembrie 2018

Copiii nevaccinați nu vor putea frecventa școala și grădinița – Ministerul Sănătății din Ucraina

Copiii nevaccinați nu vor putea frecventa școala și grădinița – Ministerul Sănătății din Ucraina

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Științei din Ucraina au trimis o scrisoare tuturor șefilor administrațiilor de stat din regiunile Ucrainei, potrivit căreia  copiii nevaccinați nu vor fi admiși la instituțiile de învățământ.

Potrivit legii, doar copiii care au fost vaccinați după calendarul de vaccinare profilactică sau au fost deconectați din cauza contraindicațiilor medicale pot participa la instituțiile de învățământ publice.

„Imunitatea colectivă va ajuta la protejarea împotriva bolilor mortale ale acelor copii care nu pot fi vaccinați din motive medicale”, a afirmat ministerul.

Dacă  copilul are contraindicații, trebuie să i se dea un certificat adecvat. Decizia de a accepta astfel de copii în instituții ar trebui luată de o comisie de medici. Conform deciziei sale, copiilor li se poate interzice participarea la școli și grădinițe, de exemplu în cazul unei situații epidemice complicate. Autoritățile locale de educație ar trebui să aibă grijă de formele de obținere a educației pentru acești copii.

Ministerul Sănătății subliniază faptul că acum în Ucraina există o situație epidemică instabilă cu boli infecțioase, iar incidența rujeolei, rubeolei, epidemiei parotitei (oreionului), tusei convulsive, difteriei, care devine amenințătoare. Odată cu începutul anului școlar, riscul de creștere a acestor infecții este foarte mare, de aceea este foarte important  copiii să fie vaccinați la timp.

Dacă copilul nu a făcut un vaccin conform calendarului profilactic, Ministerul Sănătății din Ucraina recomandă contactarea unui pediatru sau a unui medic de familie.

Mirela AMARIE pentru BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 358

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate