Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
09 februarie 2018

De când începem să încheiem contracte cu medicii de familie din regiunea Cernăuți?

De când începem să încheiem contracte cu medicii de familie din regiunea Cernăuți?

În luna aprilie, va începe o campanie ad hoc  pentru medicii de îngrijire primară și o pornire complet operațională a sistemului de sănătate electronică „E-health”.

Se presupune că atunci când veți alege un medic de familie sau un medic primar - terapeut, pediatru - se va face o declarație între pacient și medic. Se va face electronic. Declarația trebuie să includă informații de bază despre pacient, informații despre medic, instituția medicală în care este servit pacientul etc. Aceste date vor fi transferate către componenta centrală a „E-health”.

Pe baza acestor declarații, Serviciul Național de Sănătate va plăti servicii medicale sau instituții primare de asistență medicală pentru furnizarea de servicii medicale fiecărui pacient individual. O tranziție completă la un nou sistem de finanțare primară va începe de la 1 iulie.

Potrivit viceministrului Sănătății, până în prezent, instituțiile de asistență primară ar trebui să se supună unui proces de autonomie în conformitate cu legea și să devină societăți non-profit de utilitate publică, precum și să îndeplinească cerințele tehnice pentru echiparea și instalarea echipamentelor medicale, echipamente pentru personalul medical etc.

De anul trecut, sistemul de sănătate „E-health” este în modul de testare. Până în prezent, mai mult de 700 de instituții medicale din întreaga țară, mai mult de 5.000 de medici au aderat deja la aceasta, și aproximativ 30.000 de declarații de pacienți sunt incluse în modul de testare, care va fi luată în considerare în cele din urmă de către Serviciul Național de Sănătate din 1 aprilie.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 287

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate